Biscuiti Spritati

de T I M E A in Prajituri, 25 Mai 2013 | 16570 vizualizari

 

De foarte mult timp aveam in plan sa fac biscuiti spritati, mai ales ca imi plac toate prajiturile uscate. Si cum am primit de curand de la Dr. Oetker acest aparat de facut biscuiti, trebuia neaparat testat.
Imi aduc aminte cand eram acasa la mama ca faceam biscuitii la masina de tocat carne la care i se aplica in fata o chestie de metal prin care venea bagata forma pt biscuiti. Dar cred ca stiti si voi despre ce vorbesc.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr margarina Rama
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de portocala sau lamaie
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o portocala
  • 500 gr faina
  • cateva linguri de dulceata de caise
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Spritati:

Intr-un bol frecam bine margarina cu zaharul pudra.

Adaugam oul batut si amestecam apoi punem bicarbonatul stins cu putina zeama de citrice, esenta de vanilie si coaja de portocala si omogenizam.

Treptat adaugam faina pana incorporam cam 400 de gr.

Turnam apoi pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina. Lasam pe masa 10-20 de minute. 

Alegem forma dorita si o insurubam la capatul masinariei apoi umplem tubul cu aluat si formam biscuitii direct in tava tapetata cu hartie de copt.

In formele rotunde punem gem in mijloc.

Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 175 de grade pana se rumenesc usor deasupra.

Scoatem tava din cuptor si dam biscuitii prin zahar pudra. 

Pastram biscuitii in cutie metalica. Se pot tine si 2 saptamani. 

TIPS-URI

1

Putem pune orice alte arome in loc de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Spritati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nuci cu crema de vanilie